Hrvatski radio

Radio Zadar

Evo što Zadrani i gosti kažu o fotografiranju sa životinjama na Kalelargi

23.07.2022.

11:53

Autor: Dino Kajić

Fotografiranje sa životinjama na zadarskoj Kalelargi

Fotografiranje sa životinjama na zadarskoj Kalelargi

Foto: Toni Pajkin / Radio Zadar

Udruge za zaštitu životinja budno prate gradska događanja u kojima se uključuju životinje. Zadnjih dana pozornost su privukle osobe koje na Kalelargi nude usluge fotografiranja s majmunima i sovama. 


To izazvalo reakciju Udruge ljubitelja i prijatelja životinja koja je poslala je prijavu veterinarskoj inspekciji pri Državnom inspektoratu za zlostavljanje divljih životinja. Upitali smo Zadrane i goste što misle o korištenju životinja u takve svrhe.  


Dino Kajić je razgovarao s nekolicinom Zadrana i gostiju i upitao ih što misle o tome. 

Sudeći prema anketiranima, većina ipak ne podržava takav način zarade i smatraju se životinje neprimjereno koriste u komercijalne svrhe. 

Oni koji nemaju ništa protiv navode kako je fotografiranje sa životinjama turistička ponuda i da to doprinosi živosti tijekom ljeta. Poslušajte što kažu!

Anketa o korištenju životinja u komercijalne svrhe

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Jutro uz Radio Zadar

Svako jutro iz sata u sat donosimo vam najnovije informacije iz zemlje i svijeta. Govorimo o stanju na prometnicama i kakvo nas vrijeme očekuje. Možete besplatno oglasiti sve što prodajete ili kupujete, a društvene aktualnosti i svakodnevne životne probleme, s vama komentiramo u kontakt programu.

Poslušajte u Slušaonici