Hrvatski radio

Radio Zadar

Evo tko su dobitnici nagrada u najboljoj sezoni

14.12.2017.

13:40

Autor: Anita Perica

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za nastojanja u stvaranju i razvoju dodatne ponude, te doprinos brendiranju destinacije u 2017-oj dodijeljeno je 10-ak priznanja. Posebne nagrade dobili su: Miljenko Domijan, Hotel Baština Maškovića Han i Ivo Nešpor počasni konzul RH u Južnoj Moravskoj.

Svečano je danas bilo na skupštini Turističke zajednice Zadarske županije. Dodijeljene su godišnje nagrade koje tradicionalno dodjeljuje Turistička zajednica u suradnji sa Zadarskim listom. Za nastojanja u stvaranju i razvoju dodatne ponude, te doprinos brendiranju destinacije u 2017-oj dodijeljeno je 10-ak priznanja. Posebne nagrade dobili su: Miljenko Domijan, Hotel Baština Maškovića Han i Ivo Nešpor počasni konzul RH u Južnoj Moravskoj.

 U godini koja ruši sve turističke rekorde nije teško biti vrlo zadovoljan. Brojke su velike, ističe i župan Božidar Longin, ali i dodaje kako još ima puno prostora za ulaganje u turističku ponudu:

       I držim da ćemo već sljedeće godine itekako poboljšati našu turističku ponudu, dakle ne toliko trčat za brojkama već za kvalitetom.

Godina nikad bolja. Posebno oduševljavaju pokazatelji rasta u pred i posezoni - ne krije zadovoljstvo ni direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija. Za prvih 9 mjeseci: 17 posto povećanje u noćenjima, 11 posto u dolascima, 16 posto porast u objektima u domaćinstvu - pa kada se sve zbroji:

       Zaista nemamo razloga za kritiku, al kažem, uvijek moramo paziti da nam se ne dogodi ono što danas volimo reći over turisam, ali ja vjerujem da ne moramo gledati negativno na to nego - tome smo stremili, na tome smo radili i sada možemo samo biti ponosni…

Ponosni su i ovogodišnji laureati - dobitnici godišnjih nagrada Turističke zajednice u suradnji sa zadarskim listom. Posebne nagrade dobili su: Miljenko Domijan, Hotel Baština Maškovića Han i Ivo Nešpor počasni konzul RH u Južnoj Moravskoj. Slušamo prof. Domijana i Danijelu Skorić voditeljicu objekta Maškovića Han…

       Evo, događa se i to da recimo ljudi iz istočnih zemalja, svjetskih naravno, mnogobrojnih, Japan, Južna Koreja, sutra Kina, Indija, obilaze spomenike uvrštene na UNESCO-vu listu svjetske baštine, prema tome, eto i to sutra može doprinijeti da nam turizam ne bude samo sunce i more već i kulturna baština. U tom kontekstu vjerujem i za Zadarsku županiju upis Zadra na listu svjetske baštine znači vrlo mnogo.

       To je zasluga cijele ekipe Maškovića Han i veliko je to priznanje i poticaj za dalje.

Među nagrađenima je i kulturna turistička atrakcija godine - Kneževa palača. Ravnateljica NMZ Renata Peroš:

       Zahvaljujem svima koji su prepoznali da je Kneževa palača upravo ta, kako piše ovdje, institucija koja je doprinijela brendiranju destinacije, znači Zadra.

Godišnju nagradu još su dobili - Turistička zajednica Pakoštane, Almayer Art and Heritage Hotel, Solana Nin i Zadar Outdoor Festival.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.