Hrvatski radio

Radio Zadar

Evo tko su novi prvostupnici kroatistike

20.03.2022.

13:53

Autor: HRT Radio Zadar/UNIZD

Prvostupnici kroatistike

Prvostupnici kroatistike

Foto: Sveučilište u Zadru / -

U okviru Dana kroatistike na Sveučilištu u Zadru u petak je u zvanje sveučilišnih prvostupnika svečano promovirano 18 studenata. Ovaj dan kruna je njihova trogodišnjeg rada, za koji su dobili diplome o završenom jednopredmetnom preddiplomskom sveučilišnom studiju. Prvostupnike su u Svečanoj dvorani pozdravile pročelnica Odjela izv. prof. dr. sc. Sanja Knežević i zamjenica pročelnice izv. prof. dr. sc. Mirela Šušić.


- Najvažnije je ne odustati od ljubavi. Ona koliko god djelovala krhka u vremenu koje živimo, ipak je temeljna pokretačka snaga za život; ona vas je pokretala u odabiru studija, u radu na studiju, ali ona će vas jedina pokretati u nastojanjima čuvanja riječi, čuvanja humanističkih vrijednosti, čuvanju onoga što čovjek u svojoj biti jest. Ne može se uništiti svijet, jer je u njegovu temelju riječ. Vi ste, dragi studenti, odabrali čuvati ljepotu riječi i presađivati je u vrtove srca budućih naraštaja. Od srca čestitam vama, dragi studenti, ali i vama dragi roditelji, koji ste svoju djecu ohrabrivali i pratili na njihovu putu studiranja, a oni su nas sve zajedno danas učinili silno ponosnima i sretnima, istaknula je tom prigodom pročelnica Knežević.


Nakon obećanja da će u svome radu i javnom djelovanju nasljedovati akademske stečevine i promicati humanističke vrijednosti te sve svoje snage uložiti kako bi stečeno znanje i vještine i dalje, teorijski i praktički, produbljivali i razvijali te pridonosili napretku i boljem životu našeg naroda i procvatu Domovine, pristupilo se svečanoj podjeli diploma.


Uz prvostupnike na promociji su kao najbolji studenti pohvaljeni Andrino Dužević na diplomskoj razini i Laura Ivić na preddiplomskoj razini. Za izniman volonterski doprinos u organizaciji znanstvenih konferencija na Odjelu pohvaljeni su Andrino Dužević, Katarina Crnogorac, Mirna Glavinić, Vladimir Tomaš, Andrea Filipović, Josip Uglešić i Josip Renić.


Promovirani su: Tonka Babić, Glorija Bender, Gloria Bralić, Ana Burazer, Donata Dunatov, Marta Grgat, Antonia Katuša, Matea Keran, Larisa Krizmanić, Nikola Marinković, Josip Renić, Petra Sunara, Marina Šako, Borna Šepček, Maja Škrlin, Josip Uglešić, Tina Vidaić i Anita Zovko.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.