Hrvatski radio

Radio Zadar

Fabio Capello: jednom ću doći i do Vira

11.02.2020.

07:53

Autor: HRT Radio zadar

foto: TZ Općine Vir

foto: TZ Općine Vir

Foto: - / -

Na spektakularnom milanskom BIT turističkom sajmu u društvu Virana bio je i legendarni trener nepobjedivog A.C. Milana Fabio Capello, jedan od najvećih nogometnih stručnjaka svih vremena - evo što je još priopćeno iz TZ Općine Vir:

Veliki nogometni mag i tvorac nepobjedivog talijanskog giganta A.C. Milana, slavni Fabio Capello, nije na milanskom BIT turističkom sajmu odolio štandu Hrvatske turističke zajednice i ponuđenoj ljepoti istočnojadranske obale, ali ni upoznavanju, fotografiranju i druženju s predstavnicima Općine Vir. Direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić i voditelj Turističke agencije Vir turizam Mate Čulina, predstavili su Don Fabiju najpoznatiju općinu u Hrvata i najljepši otok.

- Kratko smo se družili s gospodinom Capellom. Rekao je kako obožava hrvatsku obalu i Jadran te da će jednom doći i do otoka Vira - kaže direktor Liverić, prenoseći sjajnu atmosferu koja je vladala u talijanskoj modnoj i od nedjelje – turističkoj prijestolnici. Druženje sa slavnim nogometnim trenerom bilo je samo šlag na torti koju su virski turistički djelatnici ukrašavali prva dva dana milanskog sajma, koji već trideset godina promovira susrete između donositelja odluka, profiliranih kupaca koji dolaze iz područja s najvišom stopom gospodarskog rasta te iz svih sektora takozvanog lanca opskrbe. S više od stotinu konferencija i seminara o najnovijim trendovima u turističkoj industriji, milanski BIT je već godinama najveća talijanska turistička priča. 

Tijekom 2019. godine Talijani su na Viru ostvarili 1.194 turistička dolaska, što predstavlja povećanje od 8,1 posto u odnosu na prethodnu rekordnu 2018. godinu. Time su talijanski turisti postali deveto virsko emitivno tržište u ovoj kategoriji turističkog prometa s drugim najvećim rastom (iza najboljih Slovaka s 8,7 posto rasta). Susjedi s druge strane Jadrana imali su i 10.015 noćenja s rastom od 7,76 posto, što je najveći rast noćenja nakon Hrvata i Slovaka - pripćeno je iz TZ Vira.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.