Hrvatski radio

Radio Zadar

Fain o sezoni: Zadnjih tjedan dana rezervacije su počele dolaziti!

03.04.2022.

16:17

Autor: Snježana MIljak

Zadar

Zadar

Foto: Toni Pajkin / Radio Zadar

Bliži nam se Uskrs koji tradicionalno označavao početak predsezone. Kakva su očekivanja u turističkom sektoru ? U turističkom sektoru s obzirom na situaciju u Ukrajini oprezno, ali i s optimizmom gledaju na period koji je pred nama, te na samu sezonu.

 Za uskrsne blagdane očekuju se bolji brojevi od prošlogodišnjih kaže direktor HTZ-a Kristjan Staničić. Sastanci s partnerima s najvažnijih tržišta pokazuju da se interes se intenzivirao u proteklih desetak dana, nakon šoka koji je donio rat u Ukrajini. 

Kristijan Staničić

Prošle smo godine imali 36 tisuća dolazaka i 140 tisuća noćenja. Ove godine očekujemo veće brojke

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić

Ukoliko se ne dogode daljni poremećaji za očekivati je da će predsezona biti nešto bolja, a s obzirom na sadašnje najave optimistični smo što se tiče i dugoročne prognoze, no idemo korak po korak, dodaje. Da imaju dobre najave za uskrsne blagdane kaže iz Storis grupacije malih luksuznih hotela Nenad Nizić

Do početka rata u Ukrajini buking je bio bolji nego za 2019-tu, kaže čelnik udruženja putničkih agencija Tomislav Fain, na neko vrijeme je usporio, no zadnjih tjedan dana vraća se u normalu, rezervacije su počele dolaziti. 

Tomislav Fain

Predsezona će ipak biti nešto slabija nego što smo očekivali najviše zbog rata u Ukrajini, iako se zadnjih tjedan dana booking normalizira.

Udruženje putničkih agencija Tomislav Fain

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.