Hrvatski radio

Radio Zadar

Fantela, Marenić , Strikoman i zadarski srednjoškolci

22.11.2016.

18:20

Autor: Jelena Tomac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Učenici i profesori tri zadarske srednje škole u društvu Šime Fantele i Igora Marenića sudjelovali su u 535. milenijskoj fotografiji Šime Strikomana. Bila je to prilika i da se zlatni olimpijci nakratko vrate u stare školske klupe.

Gimnazija Vladimira Nazora toplo je dočekala bivše učenike, danas uspješne, svjetski poznate sportaše. Srednjoškolske klupe napustili su prije 12 godina.

Pa niste se ništa promijenili.

Gordana Longin Batković, bivša profesorica: Upravo sam rekla kako ih uvijek uzimamo kao primjer ostalim učenicima kako se moglo lijepo učiti, savjesno, odgovorno i biti uspješan športaš.

I bivša razrednica puna je riječi hvale.

Ružica Ivić, bivša razrednica: Nikad se nisu švercali, ne Igor je jednom napravio dva neopravdana sata. Poslije meni gospodin Edo objašnjava, on je malo zaljubljive prirode, otišao je s nekom curicom dva sata i to je to.

Prisjetili su se tako uspomena iz srednjoškolskih dana.

Igor Marenić: To su najljepši dani, mislim puno smo učili i trenirali i bio nam je gust raspored, ali prijatelji koje smo stekli imamo i danas i stvarno smo dobra škvadra.

Šime Fantela: Uvijek je motiv bio jedriti i trenirati i ići na najtjecanja, školu smo morali, jedno drugo je guralo i uspjeli smo.

Nove generacije ponosne su na njihov uspjeh.

Marko Krstić, učenik: Oni su legende zadarskog sporta i svaka im čast na predanosti i radu.

Simona Colić, učenica: Mislim da je super to što su postigli i da moramo biti ponosni na njih.

Milenijska fotografija prigodnog motiva ostat će trajna uspomena na ugodno druženje s olimpijcima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.