Hrvatski radio

Radio Zadar

Fešta od dagnji

11.07.2015.

07:35

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na novigradskoj rivi večeras možete uživati u delicijama od 500 kilograma dagnji. Uzgajivači iz novigradskog akvatorija pripremaju gastro-feštu od 21 sat .

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA) pokrenula je inicijativu dobivanja zaštićene oznake izvornosti (ZOI) i zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla (ZOZP) za novigradsku dagnju.

Cilj je do kraja 2015. god. udružiti proizvađače školjaka u akvatoriju Novigradskog mora (BONACA, Jasenice; DAGNJA I MORSKA AKVAKULTURA, Posedarje; DAGNJE KNEŽEVIĆ, Poljica-Brig; DUJE, Posedarje; PECTEN d.o.o., Novigrad; PORAT, Kruševo; SEASUN, Zadar; ŠKRAPA, Zadar) u udrugu „Novigradska dagnja" koja bi bila nostitelj zahtjeva.

U sklopu projekta uzgajivači će donirati 500 kg daganja što će stanovnicima Zadarske županije i njihovim gostima pružiti prliku da uživaju u punini okusa i mirisa ovog vrhunskog proizvoda u tipičnom mediteranskom okruženju. Gastro događaj održat će se na Novigradskoj rivi s početkom u 21 sat.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.