Hrvatski radio

Radio Zadar

Festival cvijeća Zadarske županije u Sv. Filipu i Jakovu

20.04.2022.

07:26

Autor: Radio Zadar

Cvijeće

Cvijeće

Foto: HRT / HRT

Jubilarni 20. Festival cvijeća Zadarske županije koji će se održati u Sv. Filipu i Jakovu od 29. travnja – 01. svibnja 2022. godine.

Festival se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Zadarske županije, Ministarstva turizma i Udruge Napredak, uz suorganizaciju Općine Sv. Filip i Jakov i zlatnog sponzora Ilirija d.d., Biograd na Moru

Dani cvijeća sv. Fili i Jakov

Dani cvijeća sv. Fili i Jakov

Foto: - / -

Festival se održava u hotelu Villa Donat u kojem se po 20. put okupljaju obožavatelji prirode, proljeća i zabavnog programa. Više od 100 sudionika ponudit će svoje proizvode: sadnice cvijeća, suvenire, vješto složene cvjetne instalacije te kulturno-zabavni program.

Osim bogate ponude cvijeća te svega što bi ljubiteljima mirisnog šarenila moglo pomoći u kompletiranju vlastitih vrtova, Sv. Filip i Jakov će biti i odredište zabavnih druženja.

Večeri Festivala su rezervirane za koncerte: u petak 29.04 očekuje Vas Ivica Sikirić Ićo, a u subotu 30. 04. klapa Iskon na rivi u Sv. Filipu i Jakovu.

Dječje radosti

Djeca tradicionalno svake godine sudjeluju na Festivalu cvijeća, a poseban naglasak je na razvijanu ekološke svijesti i ljubavi prema prirodi. U suradnji sa Eko Zadar pripremamo edukaciju o korisnosti otpada naziva „Avanture gospodina Otpadića“. Najmlađi posjetitelji Festivala uživat će u maštovitom dječjem programu: u kreativnim radionicama, mađioničarskim predstavama i plesnim nastupima.

Ništa ne miriše na proljeće kao cvjetne instalacije…

Za složiti savršen aranžman nije dovoljno samo lijepo cvijeće, potrebno je puno mašte i rad vještih ruku. Vještinu aranžiranja pokazat će nam cvjetna aranžerka Ana Milin.

Dodir prirode

Upoznajte svoju kožu i naučite ju njegovati na prirodan način. Kako napraviti tonik i kremu za lice pokazat će vam Frane Herenda, a sa Anamarijom Pažin Morović probajte sami zamiješati serum za lice za svoj tip kože!


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.