Hrvatski radio

Radio Zadar

Festival koji je oživio kulturu i zabavu u zadarskom arhipelagu

10.08.2017.

17:27

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zahvaljujući jedinstvenoj otočkoj kulturno-zabavnoj ljetnoj manifestaciji, brojni posjetitelji i turisti Oliba mogli su ovog ljeta uživati u bogatom i raznolikom programu koji su priredili organizatori festivala - Udruga Olib i Kazališna družina Bastien.

 Program  zatvaranja ovogodišnjeg  izdanja Olipskog ljetnog festivala je  u petak, 11.kolovoza, od 21 h  uz  cjelovečernji  zabavno-glazbeni program u izvedbi riječkog  The Beatles Revival Banda, a ulaz je slobodan.  Posjetitelje Oliba očekuje još i izvanfestivalski program koji su također pripremili organizatori, pa tako u nedjelju, 20.kolovoza, u olipskoj župnoj crkvi Uznesenja Marijina   nastupa klapa Nostalgija koja će izvesti svečanu pjevanu  klapsku misu i  koncert sakralne glazbe.

 

‘Ovogodišnje festivalske programe posjetilo  je više od  5.000 gostiju, Olibljana, turista i ljubitelja otočkih kulturnih događanja. Izuzetno smo zadovoljni  i sretni što što smo  uspješno realizirali još jedno izdanje Olipskog ljetnog festivala, da smo  ponovo oživjeli otočka kulturno-zabavna događanja, a posebno nas veseli činjenica da  Olib zaista postaje festivalska destinacija  jer  smo festivalskim programom privukli  još veći broj posjetitelja  na otok Olib,’ istaknuo je u ime Organizatora, Ljubo Zečević,  producent i ravnatelj festivala.    

A ovogodišnje izdanje Olipskog ljetnog festivala započelo je 8. srpnja i to na vrlo atraktivan način. Naime, po prvi puta u olipsku luku uplovila je raketna  topovnjača  Hrvatske ratne mornarice,  RTOP-41 ‘Vukovar’ te bila otvorena za razgledavanje. U narednih mjesec  dana programa na festivalskoj pozornici  sudjelovali su brojni domaći  eminentni umjetnici i umjetničke organizacije -  Teatar Rugantino s predstavom ‘Život je čudo’, Teatar Gavran s predstavom ‘Zaboravi Hollywood,  Kazalište Merlin s predstavom ‘Pipi Duga Čarapa’ te  Kazališna družina Bastien s predstavama ‘Instrukcija’ i ‘Mušica’ (predstava je gostovala i na otocima Istu i Silbi). Koncerte su održali klapa Hrvatske ratne mornarice ‘Sv. Juraj’ i orkestar HRM s gostima  te gudački kvartet ‘Cadenza’.   Održana je i tradicionalna 'Olipska ribarska noć' u organizaciji ŠRD Račić, stolnoteniski  i košarkaški turnir u organizaciji Udruge Sol te 2. Memorijalni boćarski turnir ‘Bruno Marcelić’ u organizaciji  prijatelja Brune Marcelića. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.