Hrvatski radio

Radio Zadar

Festival Tune sushija i vina na Trgu Petra Zoranića - super gastro dan

06.04.2019.

12:14

Autor: Toni Pajkin

Foto/ Toni Pajkin

Foto/ Toni Pajkin

Foto: - / -

Na Trgu Petra Zoranića, danas Gastro pijaca, uz Festival tune, sushija i vina. Izlazak festivala na otvoreni prostor pun je pogodak. Domaći i prvi turisti kušali su jela od tune i drugo za svega 15 kuna uz 10 kuna za vino ili sok. Još bolje, sav prihod ide Odjelu pedijatrije Opće bolnice u Zadru.

Od danas do 12. travnja tako će biti svaki dan. Ovo subotnje prijepodne uz glazbeni program, predstavili su se domaći uljari, Solana Pag, Paška sirana, OPG Matulić, OPG Šinjorina smokva, OPG Matak – zadarski tartuf .

Radno vrijeme eno-gastro kutka je od 10:30 do 13:30 sati. Za hranu i piće su se pobrinuli restoran Groppo i Turisthotel,a sutra su kod Pet bunara restoran Kornat i Kraljevski vinogradi.
Restorani Foša i 2 Ribara svoje specijalitete nude u ponedjeljak, restoran 4 kantuna i Ilirija u utorak, Turisthotel i Ilirija  u srijeda, restorani Bruschetta i Stipe na Poluotoku u četvrtak te Konoba Skoblar i Harbour Cookhouse & Club u petak.  

 Ovogodišnji Tuna, Sushi & Wine Festival Turističke zajednice u suradnji s Gradom Zadrom i Veleposlanstvom Japana u Republici Hrvatskoj nose Ministarstvom turizma, Hrvatskom turističkom zajednicom, Hrvatskom gospodarskom komorom, Turističkom zajednicom Zadarske  županije, Zadarskom županijom, Udrugom Klaster Marikultura – grupacija uzgajivača tune.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.