Hrvatski radio

Radio Zadar

Festival znanosti

22.04.2013.

09:30

Autor: sd/nb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovogodišnja tema je „Budućnost", a cilj festivala je popularizacija znanosti, te programa i projekata iz različitih znanstvenih područja među građanima

Na svim hrvatskim sveučilištima, pa tako i na zadarskom, ovaj tjedan se u organizaciji Veleposlanstva Velike Britanije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, održava 11. po redu FESTIVAL ZNANOSTI. Sveučilište u Zadru i ove godine se uključilo u program Festivala s brojnim predavanjima, prezentacijama, radionicama te izložbama. Festival počinje u Osnovnoj školi Zadarski otoci gdje će u 14 sati na temu Zavičajnog govora i nastave biti održano predavanje i radionica, a u Gradskoj knjižnici s početkom u 17 sati o Budućnosti prometa govorit će profesorica Ana Pejdo. Ovogodišnja tema je „Budućnost", a cilj festivala je popularizacija znanosti, te programa i projekata iz različitih znanstvenih područja među građanima - istaknula je prof. Pejdo. 

"Jer ipak znanost koja će se odvijati samo u sklopu našeg sveučilišta i samo za studente nije ono što je dovoljno, pogotovo za buduće naraštaje. Upravo njima trebamo približiti ono čime se mi ovdje bavimo, pokušati ih upoznati što više s time i nekako da već u što ranijoj životnoj dobi zavole znanost i odluče se za neki svoj budući znanstveni put" - istaknula je prof. Pejdo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.