Hrvatski radio

Radio Zadar

Filip Brala "ulovio" Auroru Borealis

22.02.2013.

15:59

Autor:

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Poznati mladi zadarski fotograf Filip Brala ovih se dana vratio s Islanda gdje je otišao kako bi svojim aparatom zabilježio spektakularan fenomen Sjeverne zore ili Aurore Borealis.

      

Naš sugrađanin, fotoreporter agencije Pixsell, Filip Brala, hrvatskoj javnosti već dobro poznat po svojim iznimnim fotografijama, upravo se vratio s hladnog sjevera Europe, dalekoga Islanda, kamo je otputovao u želji da snimi spektakularne prizore Sjeverne zore ili poznatije Aurore Borealis. Kada je došao na lokaciju 500-ak kilometara sjevernije od glavnoga grada Reykjavika imao je sreće. Vrijeme je bio idealno za lova na taj fenomen koji mnogi od nas nikada neće imati prigodu vidjeti uživo.

 

Oduvijek sam htio posjetiti sjeverne krajeve i pri tom vidjeti tu pojavu Auroru Borealis i mogu reći da sam jako zadovoljan što sam to vidio i što sam uspio zabilježiti fotografijom. Ostao sam zapanjen kada sam to vidio. Islanđanima to nije ništa posebno, jer gotovo svakodnevno to mogu vidjeti, naravno, ako je vedro vrijeme. Ja sam ostao u čudu čim sam ugledao Auroru.

rekao nam je Brala.

 

Upravo je hvatanje toga efekta bio razlog njegova odlaska u daleki Island koji broj oko 320 tisuća stanovnika kaže Brala.

 

Island je prekrasna zemlja tako da se nisam razmišljao dvaput otići tamo, ne samo radi polarne svjetlosti. Bilo je lijepo vidjeti gejzire, vodopade iza kojih možeš šetati, vulkanske plaže, glečere…

 

                                                    

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.