Hrvatski radio

Radio Zadar

Fina uz Dan Grada objavila financijske rezultate poslovanja poduzetnika

25.11.2016.

08:51

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prosječna mjesečna neto plaća kod poduzetnika sa sjedištem u Zadru u 2015. godini iznosila je 4.853 kune. To je 2,7 % više u odnosu na prethodnu godinu te 3,0 % više od iznosa prosječne mjesečne neto plaće zaposlenih kod poduzetnika u Zadarskoj županiji, objavila je Fina uz Dan Grada Zadra.

U povodu Dana grada Zadra, Financijska agencija objavljuje rezultate poslovanja poduzetnika urbanog područja Zadra i Zadarske županije. Urbanim područjem Zadar obuhvaćeno je 13 općina Zadarske županije: Bibinje, Galovac, Kali, Kukljica, Novigrad, Poličnik, Posedarje, Preko, Ražanac, Sukošan, Škabrnja, Vrsi, Zemunik Donji te gradovi Zadar i Nin, na kojem je u 2015. godini bilo sjedište 2687 poduzetnika.

Navedeni broj poduzetnika ostvario je ukupne prihode u iznosu od 9,6 milijardi kuna. Njihov udio u ukupnim prihodima poduzetnika Zadarske županije iznosi 76,8 %. Za usporedbu, poduzetnici sa sjedištem u gradu Zadru ostvarili su ukupan prihod veći od 7,0 milijardi kuna što je 73,7 % udjela u prihodima na razini urbanog područja Zadra i 55,4 % udjela na razini Zadarske županije. U 2015. godini poduzetnici sa sjedištem u urbanom području Zadar iskazali su pozitivan konsolidirani financijski rezultat od 97,7 milijuna kuna. Najveći pozitivan konsolidirani financijski rezultat iskazali su poduzetnici grada Zadra (105,3 milijuna kuna).

Prema visini ostvarenog prihoda među poduzetnicima sa sjedištem na urbanom području Zadar, najbolji su poduzetnici: TANKERSKA PLOVIDBA d.d. i ALUFLEXPACK NOVI d.o.o., oba sa ostvarenih više od 1,08 milijardi kuna ukupnoga prihoda. Prema kriteriju ostvarene dobiti razdoblja među poduzetnicima sa sjedištem na urbanom području Zadar, najbolji su poduzetnici: TANKERSKA PLOVIDBA d.d. TURISTHOTEL d.d. Najveći izvoz ostvarila su društva TANKERSKA PLOVIDBA d.d. i ALUFLEXPACK NOVI d.o.o., a najveće investicije u dugotrajnu imovinu TANKERSKA NEXT GENERATION d.d., u vrijednosti od 958,7 milijuna kuna.

Prosječna mjesečna neto plaća obračunata zaposlenima kod poduzetnika sa sjedištem u urbanom području Zadar u 2015. godini iznosila je 4.853 kune, odnosno 2,7 % više u odnosu na prethodnu godinu te 3,0 % više od iznosa prosječne mjesečne neto plaće zaposlenih kod poduzetnika u Zadarskoj županiji (4.711 kuna).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.