Hrvatski radio

Radio Zadar

Finale veslačkog kupa u Pagu

21.09.2019.

11:51

Autor: Božidar Kolega

Finale veslačkog   kupa u Pagu

Finale veslačkog kupa u Pagu

Foto: - / -

U organizaciji Hrvatskog veslačkog saveza, Veslačkog saveza Dalmacije, Veslačkog saveza Zagreb i Veslačkog kluba Pag, danas se održava 4. Finale hrvatskog veslačkog kupa u gradu Pagu .

Finale hrvatskog veslačkog kupa natjecanje je na kojem se susreću najbolje posade iz regionalnih kupova Miljenka Finderlea te Kupa Dalmacije, a predstavljaju ih najbolje tri posade iz svakog kupa, u izabranim disciplinama i kategorijama. Veslači i veslačice juniori i seniori, natječu se na stazi dužine do 2000 metara (ne manje od 1000 m), a veslači kadeti natječu se na stazi dužine do 1000 metara (ne manje od 500 m).

Pokrovitelji i suorganizatori finala Veslačkog kupa su Grad Pag i Turistička zajednica grada Paga.

22. rujna 2019. održati će se 2. Međunarodna regata „Osmerci na Pagu“, u Paškom zaljevu od plaže Zrće (start) do rive u Gradu Pagu (cilj) u dužini oko 15 km. Pravo nastupa imaju sve prijavljene posade. Međunarodna veslačka regata Zrće – Pag idealna je za promociju Paga kao poželjne destinacije za dolazak veslača pa će i ove godine na regatu doći najbolji hrvatski veslači, uključujući i Damira Martina, osvajača svjetskih i olimpijskih medalja. Ujedno će regatama nazočiti i član svjetske veslačke federacije FISA budući je regata „Osmerci na Pagu“ sastavni dio veslačkog kalendara FISA-e.  

Kako bi omogućili pratnji natjecatelja te svim ostalim gostima i žiteljima Paga što bolji pregled regate organiziran je besplatan prijevoz turističkim brodom Festini koji će biti u pratnji regate tijekom cijelog natjecanja. Ukrcaj svih zainteresiranih je u nedjelju, 22. rujna 2019. u 8 sati na Branimirovoj obali u gradu Pagu, odnosno neposredno prije početka regate u 10.45 sati na plaži Zrće. Po završetku regate brod Festini će vratiti sve zainteresirane iz Paga u Zrće. Polazak broda planiran je u 15 sati sa Branimirove obale u gradu Pagu.  

Organizatori Međunarodne regate "Osmerci na Pagu" su Veslački klub Pag, Hrvatski veslački savez, Turistička zajednica grada Paga, Grad Pag, Turistička zajednica grada Novalje i Grad Novalja. Sponzori: Festini, Pag Tours, Rowing shop, Solana Pag i Paška sirana.  

Organizator pridržava pravo prilagođavanja satnice na oba događanja, ovisno o broju prijavljenih posada, vremenskih uvjeta tijekom održavanja natjecanja i drugih okolnosti.

 

Dođite i uživajte u sportskom veslačkom vikendu i atraktivnoj manifestaciji za kraj ljetne sezone.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.