Hrvatski radio

Radio Zadar

Forum mladih SDP-a Zadar najoštrije osudio napad na maloljetnika

24.04.2021.

08:50

Autor: HRT Radio Zadar/SDP Zadar

Forum mladih SDP-a Zadar najoštrije osudio napad na maloljetnika

Forum mladih SDP-a Zadar najoštrije osudio napad na maloljetnika

Foto: - / -

Forum mladih SDP-a Zadar uputio je priopćenje medijima u kojem najoštrije osuđuje napad na maloljetnika koji se dogodio u gotovo samom centru Grada Zadra .

Osuda napada na maloljetnika

 

Ovim putem Forum mladih SDP-a Zadar najoštrije osuđuje napad na maloljetnika koji se dogodio u gotovo samom centru Grada Zadra. Nažalost, nasilje među mladima je u porastu, fizičko i online što dokazuje snimanje samog napada i postavljanje istog na društvene mreže od strane žrtvinih vršnjaka. Djeca i mladi pod utjecajem sveprisutnog nasilja su prema istom ravnodušni te njihova reakcija izostaje. Potrebno je educirati djecu od najranije dobi kako reagirati kad vide nasilje, a da sebe ne dovedu u opasnost. Mladi su sustavno zanemareni, u školama nedostaje stručnog kadra koji bi se bavio djecom i mladima problematičnog ponašanja te škole de facto gube svoju odgojnu funkciju. Grad Zadar, kao osnivač osnovnih škola, mora naći mehanizme edukacije i sustavnog rada s djecom te osigurati potreban kadar školama kako bi se sačuvalo fizičko i mentalno zdravlje djece i mladih. Dječaku želimo brz oporavak!

 

Helena Mikulandra

predsjednica

Forum mladih SDP Zadar

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.