Hrvatski radio

Radio Zadar

Foto dani mladih

02.05.2013.

07:00

Autor: bk

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U organizaciji udruge Izvan fokusa od ovoga četvrtka do nedjelje u Zadru će se skupiti 75 mladih fotografa i modela kako bi zajedno Zadar u tim danima pretvorili u središte fotografije mladih.

 

Riječ je o natjecanju fotografa do 20 godina, a natjecatelji stižu iz svih krajeva Hrvatske, od Nuštra, Makarske, Ivanić-Grada do Zagreba, Đakova i Splita. U četiri dana pred fotografe će biti postavljeni razni izazovi, zadaci, radionice i seminari, predviđena su i predavanja, filmske i glazbene večeri, naravno puno fotografiranja i zabave.

 

 

Ove godine dolazi 50 fotografa i 25 modela. Zadaci će biti snimiti najbolju fotografiju po kategorijama: kulturna baština, prirodna baština i reklamna fotografija.

 

Najbolje fotografije ocjenjivat će stručni žiri kojim predsjeda Filip Brala, zadarski fotograf čija fotografija je osvojila nagradu kao najbolja hrvatska novinska fotografija u kategoriji portreti.

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.