Hrvatski radio

Radio Zadar

FOTO: S gradilišta budućeg luksuznog hotela

16.03.2016.

15:12

Autor: HRT Centar Zadar/Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prostor nekadašnjeg proizvodnog pogona zadarske Maraske, gdje turska Dogus Grupa uskoro počinje s uređenjem luksuznoga hotela, te gradnjom rezidencijalnoga dijela sa stanovima i komercijalnim sadržajima, teška mehanizacija gotovo je u potpunosti pripremila za gradnju.

Kako je svojedobno najavljeno, Dogus grupa ukupno će u pretvaranje zgrade zadarske tvornice Maraska u hotel s pet zvjezdica i 120 soba te prateći luksuzni rezidencijalni dio s 80 stanova i komercijalnu zonu s trgovinama, restoranima i cafe barovima, uložiti 80 milijuna eura. Novi hotel trebao bi biti dovršen 2018. To je prije tjedan dana Hini izjavio regionalni direktor Dogus grupe za Hrvatsku i Crnu Goru Burak Baykan, koji otkriva i druge novosti za ovu godinu.

Ova godina za nas će biti vrlo dinamična. Trenutno pripremamo teren za građevinske radove na novom hotelu u Zadru, koji kreću na jesen, a tijekom ljeta planiramo otvorenje Beach Cluba u D-Marin Dalmaciji u Bibinju-Sukošanu, koja je prošle godine proglašena najboljom marinom u Hrvatskoj. Taj Beach Club imat će jedinstven koncept i njegovim otvaranjem zaokružit ćemo ulaganje od 25 milijuna eura u D-Marin Dalmaciju, ističe Baykan.

Najavljuje i da će se nakon ovogodišnje turističke sezone u nautičkom segmentu usmjeriti na obnovu boutique marine D-Marin Borik u Zadru, kako bi razinu usluga uskladili s drugim njihovim marinama.

Turska Dogus grupa u šest godina poslovanja u Hrvatskoj uložila je u turizam 250 milijuna eura, što će se pretvaranjem zgrade zadarske tvornice Maraska u luksuzni hotel i realizacijom drugih ulaganja povećati na više od 350 milijuna eura, doznaje se iz te grupe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.