Hrvatski radio

Radio Zadar

Fotogalerija: Otvorena izložba kulture kineskog porculana

12.10.2019.

07:28

Autor: Hrt Radio Zadar

foto ( B.Kolega HRT Zadar)

foto ( B.Kolega HRT Zadar)

Foto: - / -

U sklopu Hrvatsko-kineske godine kulture i turizma, u zadarskom Muzeju antičkog stakla sinoć je otvorena Izložba kulture kineskog porculana - Putovanje porculana putom svile. Izložba će biti otvorena do 1. prosinca.

Muzej kineske keramike u Jingdezhenu je najstariji, najveći i međunarodno najznačajniji muzej keramike, smješten u Changjiang okrugu, Jiangxi pokrajini. U ovom Muzeju nalazi se kolekcija od preko 40 000 predmeta, uključujući i više od 500 artefakata od nacionalne važnosti i neprocjenjive kulturne vrijednosti. Na izložbi u Muzeju antičkog stakla u Zadru bit će izloženo 60 umjetničkih predmeta, većim dijelom modernijih umjetničkih djela, ali i pojedinih iznimno vrijednih kulturnih relikata. Ova umjetnička djela predstavljaju najvišu razinu umjetnosti kineske keramike i porculana.

Uz izložbu umjetničkih predmeta postavljen je i multimedijalni postav s prikazom filmova i ostalih video materijala o kineskoj kulturi, porculanu i samom Muzeju u Jingdezhenu, uz predavanje ravnatelja Muzeja gosp. Zhao Ganga na temu “Razvoj i povijest keramike Jingdezhena”.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.