Hrvatski radio

Radio Zadar

Fotografije natječaja „Volim svoju županiju“ donirane Općoj bolnici Zadar

14.06.2019.

13:38

Autor: HRT Radio Zadar

Fotografije natječaja „Volim svoju županiju“ donirane Općoj bolnici Zadar

Fotografije natječaja „Volim svoju županiju“ donirane Općoj bolnici Zadar

Foto: - / -

Posljednje tri godine građani Zadarske županije najaktivnije sudjeluju u foto natječaju „Volim svoju županiju“. S ciljem povezivanja svih dijelova Lijepe Naše najbolje fotografije iz svih županija svake godine čine postav putujuće izložbe

Putujuća izložba do sada je obišla preko 1000 kilometara -  od Osijeka sve do Dubrovnika.

Prošlogodišnji postav, u čijem se sastavu nalaze dvije fotografije iz Zadarske županije – autorice Danijele Pedišić i autora Ivana Knezovića, danas je doniran novoj zgradi poliklinike Opće bolnice Zadar. Fotografije su ravnatelju Željku Čulini uručili predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk te zadarski župan Božidar Login.

Ove smo godine donijeli odluku da postav izložbe svake godine po završetku „turneje“, doniramo jednoj od županijskih ustanova. S obzirom na to da je jedna od pobjedničkih fotografija prošlogodišnjeg postava upravo iz Zadarske županije, molili smo Županiju da nam predloži ustanovu na čijim bi zidovima one mogle nastaviti pričati priču o našoj prekrasnoj zemlji. Gledajući kako se uklapaju u prostor, mogu samo reći da je ova bolnica odličan odabir, rekao je Pauk ističući da je ideja o donaciji došla iz želje da se pacijentima što je više moguće uljepša boravak u bolnici.

Župan Zadarske županije Božidar Longin izrazio je zadovoljstvo radom zadarske Opće bolnice: Svim djelatnicima želim zahvaliti na trudu i brizi o pacijentima. Mi ne možemo pomoći u tom, težem dijelu brige oko pacijenata, ali možemo na ove zidove prenijeti priču o našoj prekrasnoj zemlji - zemlji koja ima i more, i ravnicu, i planine, ali prije svega ljude koji ju čine takvom kakva jest . Ravnatelj Čulina ističe da kroz zadarsku bolnicu svaki dan prođe tisuće pacijenata zbog čega je važno da im boravak u tom prostoru bude što ugodniji.

Podsjećamo, u svibnju ove godine završio je četvrti krug foto natječaja „Volim svoju županiju“, a putujuća izložba otvorena je u Šibeniku. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.