Hrvatski radio

Radio Zadar

Fotografirali mu karticu pa ga oštetili za 17 tisuća kuna

15.01.2019.

10:15

Autor: Radio Zadar

Igor Soban/PIXSELL

Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / -

Tri mladića s benkovačkog područja počinila su računalnu prijevaru koristeći fotografiju kartice tekućega računa svoga poznanika. Time su 56-godišnjaka oštetili za više od 17 tisuća kuna, a sada im prijeti do pet godina zatvora.

Trojac s benkovačkog područja, star 23, 24 i 25 godina,  je prošle godine računalnom prijevarom oštetio 56-godišnjaka za više od 17 tisuća kuna. Policija je nad njima jučer dovršila kriminalističko istraživanje utvrdivši da je jedan od njih, poznanik oštećenoga, fotografirao karticu tekućega računa 56-godišnjaka. Potom su od, od lipnja do studenoga prošle godine, koristeći tu fotografiju pokušali izvršiti više internetskih transakcija, a u 28 slučajeva su uspjeli izvršiti transakcije i to većinom u internet kladionicama.

Protiv sve trojice se Državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog računalne prijevare. Prijeti im od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.