Hrvatski radio

Radio Zadar

Frka Petešić: Žao mi je što sam sudjelovao u nesporazumu

08.12.2020.

14:29

Autor: HRT Radio Zadar/HINA

Frka Petešić: Žao mi je što sam sudjelovao u nesporazumu

Frka Petešić: Žao mi je što sam sudjelovao u nesporazumu

Foto: - / -

Predstojnik premijerova ureda Zvonimir Frka Petešić izjavio je u utorak da mu je žao što je sudjelovao u "nesporazumu" s članovima Znanstvenog savjeta koji su potpisali apel, no ustvrdio da ih premijer nije razriješio i da treba pronaći način kako prijeći preko toga.

"Ja sam rekao da sam sudjelovao u ovom nesporazumu, da sam im zahvalio na suradnji i da smatram to nije bilo korektno i da to ne pridonosi daljnjoj suradnji, ali danas smatram da moramo naći načina da surađujemo dalje", rekao je Frka Petešić na konferenciji za novinare.

Rekao je i da se ne zna kad će se održati idući sastanak Znanstvenog savjeta. "Datum idućeg sastanka nije definiran, ovo je novi moment, ne mogu zasad odgovoriti na to pitanje", rekao je.
Ustvrdio je i da ih premijer nije razriješio pet članova tog tijela, ali da suradnja u ovim uvjetima otežana. "Žao mi je zbog ovoga, možda ja nisam bio jasan u svom nastupu, možda sam im dao naslutiti da ih je premijer razriješio, samo sam rekao da ne mislim da se ovakva suradnja može nastaviti, ako nema međusobnog povjerenja", rekao je Frka Petešić.

Dodao je kako su članovi Znanstvenog savjeta poticani da istupaju u javnosti te medijima, no da je jedno nastupati u medijima, a drugo istupati kao član vladinog savjeta i prozivati tu istu vladu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.