Hrvatski radio

Radio Zadar

GALERIJA: Priznanje koje obvezuje sve turističke djelatnike

10.04.2016.

12:29

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Podizanjem zastave sa službenim logom nagrade The best European Destination na zadarskom Narodnom trgu svečano se slavi priznanje za "najbolje europsko odredište" 2016. koje je pripalo Zadru u izboru istoimenog internetskog turističkog portala.

Gradom su prošli predstavnici svih zanimanja koja stvaraju što bolju turističku sliku grada - od djelatnika Čistoće do konobara i kuhara. Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta zahvalio je svima koji su glasovali, te se pohvalio kako je Zadar do sada uspio prikupiti najviše internetskih glasova općenito. To je ogromno priznanje i pobjeda Zadra. Zahvaljujem svim zadrankama i Zadranima koji već godinama s ljubavlju žive i rade u ovom gradu i čine da ovaj grad bude to što jest. Mi najprije moramo ove godine opravdati tu titulu, da nam to bude poticaj da Zadar i u budućnosti bude jedno od najpoželjnijih europskih odredišta, kad je u pitanju turizam. Mi to možemo, Zadar to može, istaknuo je gradonačelnik Zadra. 

Na dodjeli prizanja bio je i zamjenik ministra turizma Robert PauletićNa moje osobono zadovoljstvo i zadovoljstvo ministra Klimana te svih turističkih djelatnika drago mi je da je ova lijepa nagrada došla u grad Zadar koji je naš turistički dragulj i to svakako zaslužuje, istaknuo je Pauletić.

Direktor Glavnoga ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivčić istaknuo je kako to priznanje nije važno samo za Zadar, nego i turizam čitave Hrvatske. Dodjela jednog ovakvog priznanja Zadru sasvim sigurno će značiti jako puno za pozicioniranje Hrvatske kao turističke destinacije. Čak bih rekao da će dodjela ovoga priznanja biti motiv dolaska u Zadar i u Hrvatsku, naglasio je Ivčić. 

 

Maximilien Lejenue, direktor portala European Best Destinations nije skrivao svoje simpatije prema gradu kojega je već nekoliko puta posjetio. Znate, dovoljno je samo pogledati kroz prozor iz aviona kad dolazite u Zadar. Odmah znate kako ćete doživjeti nešto jedinstveno, posebno. Nemoguće je ostati ravnodušan na ljepote Zadra, jer imate neusporediv i nevjerojatan grad. Ne znam točno značenje imena Zadar, ali za mene i za milijune putnika Zadar je sinonim za - „vauu“, otvoreno govori direktor „EBD“ portala o simpatijama prema Zadru.

Lejenue je dio svoje poslovne karijere nakon briselske sveučilišne diplome stručnjaka za komunikacijske znanosti proveo u tradicionalnim medijima, radiju i novinama, nakon čega je putujući starim kontinentom shvatio kako promoviranje Europe znači predstavljanje njezinih različitosti. Upravo je s tim ciljem 2009. godine pokrenut portal u Bruxellesu koji promovira kulturu, turizam, destinacije i prirodne ljepote europskog kontinenta. U svega sedam godina postojanja Lejenueov portal „European Best Destinations“ prerastao je od početne ideje do najznačajnijeg elektronskog medija koji daje preporuke za obilaske destinacije, a izbor portala za najbolju europsku destinaciju prošlogodišnjem pobjedniku Bordeauxu donio je povećanje turističkih dolazaka od 12 posto, ili pobjedniku iz 2014. Portu čak i više - 16 posto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.