Hrvatski radio

Radio Zadar

GALERIJA:Zadrani uživaju na ličkom snijegu

05.01.2017.

16:08

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Snijeg je i danas padao u Lovincu i Svetom Roku, a kako je temperatura oko podne bila oko -1°C tamošnja su sanjkališta bilas puna Zadrana. Za manje od jednog sata vožnje stiže se iz Zadra na snijeg, pa su mnogi iskoristili zimske praznike i odveli djecu na sanjkanje.

Kad autocestu preko Velebita ne zatvori bura, Zadrani u Lovinac stižu za manje od sata. Dočeka ih sniježna idila u kojoj najviše uživaju oni najmlađi. Zbog njih su još jučer neki Zadrani sunčanu Dalmaciju odlučili zamijeniti Likom. Osim što su sanjkališta Kod Braje i Cvituša blizu, nisu ni izbliza skupa kao prestižna zimovališta u Alpama, a djeci je snijeg snijeg - glavno da je bijel. A pahulje su i danas lepršale nad Likom. Lovinčani složni - Nije ovo ni Z od Zime. Bar su oni navikli živjeti sa snijegom.

 

Jedan 81-godišnjak pamti i oštrije zime, pa ga, kaže smeta, što se piše o minusima i sibirskoj hladnoći. Sjeća se on zime 1956. godine kada je snijeg bio do visine telefonskih žica. 

Naš je prijedlog za produženi vikend - pravac u Sveti Rok i Lovinac.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.