Hrvatski radio

Radio Zadar

Gaši: NK Zadar ide u stečaj, a milijuni kuna Zadrana u vjetar

05.02.2020.

16:11

Autor: HRT Radio Zadar

Izvor: Facebook/SDP Zadar

Izvor: Facebook/SDP Zadar

Foto: - / -

Vijećnik SDP-a u zadarskom Gradskom vijeću Erol Gaši priopćenjem je reagirao na informaciju kako je registrirana nova Udruga HNK Zadar kojoj je na čelu direktor s.d.d. NK Zadar Damir Knežević. Gaši podsjeća da je i ranije upozoravao "na sulud način bacanja novca zadarskih poreznih obveznika".

U priopćenju navodi kako je još u listopadu prošle godine na Aktualnom satu Gradskog vijeća pitao o kreditu Grada kojim se financira NK Zadar. Tada mu je odgovoreno kako Grad Zadar neće podizati nikakav kredit za NK Zadar te da se razmišlja i o stečaju kluba. Gaši podsjeća kako je nešto kasnije Grad bio jamac klubu, te da je s gradskog računa podmiren kredit. 

Problem je u neodgovornosti prema vašem novcu. Jer, kako objasniti činjenicu da netko zna za financijsku situaciju u klubu, da zna da ti milijuni ne mogu zaustaviti agoniju koja slijedi jer klub duguje preko 65 milijuna kuna(!), ali i dalje novce baca kao lopatom?! Ne svoje novce, vaše novce. Novce građanki i građana ovoga grada koji u istome plaćaju poreze i prirez, navodi SDP-ov gradski vijerćnik. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.