Hrvatski radio

Radio Zadar

Gdje dočekati Novu u Zadru?

31.12.2013.

11:07

Autor: N. Barać

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Doček Nove 2014. godine u Zadru organizira se na tri lokacije. Na Narodnom trgu, Forumu i u Varoši. U organizaciji grada i Turističke zajednice svirat će zadarski bandovi, a hranu i piće ponudit će zadarski ugostitelji. Dočeke organiziraju i brojni klubovi i hoteli.

       Novogodišnji program počinje u 21:30, na Narodnom trgu nastupa Ivica Sikirić Ićo. U Varoši, svira grupa Differo & Ema te DJ Angelo, dok je na Forumu Black Cofee & Martine Thomas i Zadar Express. Prokušani je to recept za zadarski doček koji ne treba mijenjati - ističe direktor Turističke zajednice Zvonko Šupe:

       "Mi ćemo uvijek nastojati imati naše izvođače iz Zadra, a radit ćemo sve dok publika to bude htjela. Dok god Zadrani to budu podržavali mi nemamo razloga to mijenjati, dapače, možemo samo popravljati. Svjesni smo vremena u kojem se nalazimo, mi ipak naše obveze ispunimo, sve to na neki način ostane u Zadru i svi imamo koristi od toga" - rekao je Šupe.

       Kako je Gradska uprava produžila rad ugostitelja, program će potrajati do ranih jutarnjih sati. Dočeke organiziraju i brojni klubovi i hoteli. U ŠC Višnjik organiziran je doček pod nazivom "Parada kiča i neukusa". Program je predviđen u dvije dvorane: u jednoj će biti disco uz DJ-eve Domagoja, Neshu i Marka, a u drugoj će svirati Rockatansky band.

        Za one s dubljim džepom organizirani su dočeci u zadarskim hotelima gdje se cijene kreću od 500 do 1000 kuna. Hotel Kolovare je rasprodan, dok se još po koja ulaznica može pronaći u Falkensteiner hotelu na Boriku i Jaderi u Petrčanima. Dio Zadrana izabrat će obiteljski ili kućni provod, no bez obzira gdje je dočekali Sretna Vam Nova 2014.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.