Hrvatski radio

Radio Zadar

General Gotovina o VRO Maslenica: To je bio početak kraja agresiji

21.01.2015.

13:45

Autor: F. Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Zadru danas središnja svečanost obilježavanja 22. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Malsenica. Nakon polaganja vijenaca i odavanja počasti poginulim braniteljima, gradom su prodefilirali njihovi suborci s ratnim zastavama postrojbi koje su sudjelovale u toj prvoj osloboditeljskoj akciji hrvatskih oružanih snaga. Tih dana se prisjetio i jedan od ratnih zapovjednika, umirovljeni general Ante Gotovina. Istaknuo je kako smo morali krenuti u oslobađanje okupiranih područja u nametnutom nam ratu.

       To je tako daleko već i hvala Bogu da je daleko. Daleko je rat, živimo u miru i blagostanju nadam se ubuduće. I danas se sjećamo tih naših ljudi koji su dali svoje živote i onih drugih koji su ugradili svoje zdravlje. To je bila jedna od jako važnih operacija oružanih snaga u kojoj su sudjelovale tri grane vojske sa specijalnim postrojbama MUP-a i udaljili smo opasnost, neposrednu opasnost od Zadra isto tako svih naselja, mjesta duž obale sve do Šibenika. Spojili smo sjever i jug Hrvatske i to je bio početak kraja agresiji - kazao je general Ante Gotovina.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.