Hrvatski radio

Radio Zadar

Glas Radosti u Zadru

04.08.2015.

10:01

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon rasprodanog prošlogodišnjeg koncerta u zagrebačkom Lisinskom, karizmatični fratar anđeoskog glasa fra Alessandro vraća se ponovno u Hrvatsku. Kako ga zovu, Glas Radosti, fra Alessandro iz Assisija, održat će jedinstveni duhovni glazbeni doživljaj u prelijepom ozračju Foruma u Zadru, 5. kolovoza u 21 sat.

Star produkcija i Turistička zajednica grada Zadra donose  koncert fra Alessandra čije su izvedbe suvremene i tradicionalne duhovne i sakralne glazbe u manje od godinu dana osvojile srca publike širom svijeta. Glazbeni kritičari su ga prozvali „Glasom iz Assisija“, a svoju poruku ljubavi iz rodnog grada donosi ponovno hrvatskoj publici.

Mike Hedges, renomirani glazbeni producent poznat po radu sa zvučnim imenima poput grupe U2 i The Cure, zaslužan je što je ovaj skromni fratar sa svojim talentom i glasom iz bazilike Santa Maria degli Angeli i rodnog Assisija krenuo u svijet. Tako je debitantski album tenora Fra Alessandra koji nosi naziv „Voice from Assisi“ objavila 2012.  diskografska kuća Decca, a uslijedio je aktualni božićni album „Voice of Joy“.

Karizmatični fratar anđeoskog glasa, fra Alessandro Brustenghi, nastupit će na Forumu uz pratnju revijskog orkestra Zagrebačke filharmonije pod dirigentskom palicom Vetona Marevcija.

Gošća koncerta je istaknuta hrvatska sopranistica Lidija Horvat Dunjko.

 Dio prihoda od koncerta fra Alessandra odlazi u misije u Kongo i Maroko.

Fra Alessandro iz Assisija s albumom „Voice of Assisi" gotovo je preko noći postao prava glazbena senzacija glazbene industrije. Album je u rekordnom roku dospio do prvog mjesta ljestvice klasičnih albuma u Velikoj Britaniji.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.