Hrvatski radio

Radio Zadar

Glasovac o spotu HZZ-a s Lanom Jurčević- premjestili Zavod na Zrče

19.07.2016.

10:16

Autor: tp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sabina Glasovac žestoko je kritizirala spot HHZ i pomoćnika u ministarstvu rada i mirovinskog sustava Maria Bebića za kojega je rekla da je nekoliko zadnjih godina bio zaposlen kao psiholog u HDZ-u, a po onome što su hadezeovci prezentirali, izgleda da su seanse kod Bebića bile čisti promašaj.

Cinično je Glasovac ustvrdila kako je Zavod za zapošljavanje premješten na Zrće

Priopćenje objavljujemo u cijelosti

Hrvatski zavod za zapošljavanje posljednje tri godine napravio je znatne pomake u promišljanju mjera aktivne politike zapošljavanja kako bi se smanjila nezaposlenost i povećao broj zaposlenih. Rezultati takve politike doveli su do znatnog pada broja nezaposlenih u Zadru i Zadarskoj županiji kao i uključivanju dugotrajno nezaposlenih, a posebice mladih ljudi na tržište rada.

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, u čijem je sastavu HZZ, na čelu s ministricom Šikić i ništa manje aktivnim pomoćnikom Bebićem, inače našim sugrađaninom, u posljednje vrijeme, pršti adrenalinom. Na dnevnoj razini ispaljuju nove hitove, opijeni ljetom i pridjevom tehnički ispred posrnule Vlade.

Njih dvoje plešu u istom, žestokom ritmu. Šikićka kaže kako su Hrvati previše obrazovani pa smo zato u problemu, a Bebić, par sati nakon toga, režira ljetni spot, onako opušteno, poluodjeveno  gibanje mladih nezaposlenih  tijela kao motivaciju da budu, pazi sad, - konobari i spremačice. Cijena spota, prava sitnica, 183.000 kuna. Dovesti jednu važnu instituciju na razinu zabave na Zrću sramotan je i opasan način razmišljanja. Zavod za zapošljavanje postao je igračka u rukama čovjeka koji se očito bori s krizom srednjih godina. Inače, Mario Bebić je nekoliko zadnjih godina bio zaposlen kao psiholog u HDZ-u, a po onome što su nam hadezeovci prezentirali, izgleda da su seanse kod Bebića bile čisti promašaj.

No, što su ovo dvoje radili u HDZ-u, ne zanima nas previše, ali preko onog što, potpuno potkapacitirani,  rade s hrvatskom mladosti i Zavodom za zapošljavanje ne možemo prijeći.

Jedna ozbiljna politika, posebice kad se radi o najvećem problemu društva - nezaposlenosti, treba ozbiljno promišljanje, ozbiljne i odgovorne ljude koji su spremni i znaju napraviti pozitivne korake u rješavanju problema nezaposlenosti.

Oduprimo se opasnoj politici koja mlade u Hrvatskoj vidi kao najamnu radnu snagu, koja sezonske poslove naziva poslovima iz snova, koja visoko obrazovanje smatra problemom i prijetnjom. Učinimo sve da nam obrazovanje bude prioritet i temelj društva, a ovakve ljude čija su promišljanja opasna i štetna za hrvatsko društvo trajno udaljimo od političkog djelovanja.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.