Hrvatski radio

Radio Zadar

Glasovac: U Saboru ću se zalagati za obrazovanje i mlade

12.09.2016.

10:39

Autor: Božidar Kolega

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

S liste Narodne koalicije u Sabor je opet ušla SDP-ova Sabina Glasovac. Kao i u prošlom sazivu pisat ću amandmane koji bi trebali donijeti korist Zadru i Zadarskoj županiji. Što se tiče nacionalnih tema zalagat ću se za područje obrazovanje i za mlade. Kurikularna reforma mora ići dalje.

Vidjeli ste raspored mandata, ne mogu reći da je to očekivano, ali Bože moj život ide dalje. Želim iskoristiti ovu priliku i zahvaliti svim građankama i građanima posebno Zadrankama i Zadranima  koji su ponovno ukazali snažno povjerenje Narodnoj koaliciji i pokazali da je Zadar gotovo izjednačen po povjerenju, znači tu se radi o malo više od tisuću glasova razlike. Znači Zadar nije nikakva utvrda. Narodna koalicija ima jedan od najboljih   rezultata u Zadru u cijeloj Dalmaciji, HDZ pak s druge strane najlošiji rezultat u Zadru. Mislim da je to dobra startna pozicija između ostalog i za loalne izbore. - kazala je Sabina Glasovac

Za što ćete se zalagati u Saboru? 

Kao i dosada ja sam pisala amandmane koji su trebali donijeti korist Zadru i Zadarskoj županiji. Na žalost kod usvajanja prošlog proračuna to nije usvojeno. Nisam baš imala neku podršku kolega iz Zadra i Zadarske županije. Nadam se da će sada biti drugačije vidim gospođa Grozdana Perić i Davor Lončar. Njima čestitam na ulasku u Sabor i vjerujem da ćemo dobro surađivati u interesu Zadra i Zadarske županije. Što se tiče nacionalnih tema to je definitivno područje obrazovanja i ulaganja u mlade. To su teme kojima imam što reći i govorit ću o tome dalje, da kurikularna reforma mora ići dalje. Naprosto jer to naše društvo treba, naši učenici, roditelji očekuju, i neumorno ću se boriti i dalje za zaadrsko sveučilište, ide stopirani projekt kampusa,  i za naše otoke i za gradnju nove srednje škole u Pagu. Sve ono što sam  dosada, a i za neke nove projekte kao opozicijska zastupnica.         

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.