Hrvatski radio

Radio Zadar

Gliser ozlijedio ronioca u Turnju

14.06.2015.

09:54

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ronilac je teško ozlijeđen nakon što je na njega naletio nepoznati gliser. Za gliserom traje potraga.

Lučka kapetanija Zadar obavijestila je jučer, 13. lipnja oko 14.00 sati Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, da je pokrenuta akcija traganja i spašavanja nakon pomorske nesreće u kojoj je kod Turnja teško stradao ronilac, hrvatski državljanin, na kojeg je naletio za sada nepoznati gliser. Nesreća se dogodila u moru ispred mjesnoga groblja, a prema prikupljenim izjavama očevidaca utvrđeno je da je preko hrvatskog ronioca prešao gliser bijele boje sa bijelom tendom za sunce.

Lučka kapetanija Zadar u suradnji sa Pomorskom policijom Zadar odmah po dojavi organizirala je potragu za nepoznatim plovilom koje je u trenutku nesreće plovilo iz smjera Biograda na moru prema Zadru, ali do sada nije pronađeno. Ozlijeđeni ronilac izvan je životne opasnosti sa teškim tjelesnim ozljedama te je hospitaliziran u Općoj bolnici Zadar.

Središnjica je u  koordinaciji sa nadležnom zadarskom Kapetanijom uputila apel svim sudionicima u pomorskome prometu zadarskim arhipelagom da ukoliko imaju saznanja o ovoj nesreći dojave upute u Lučku kapetaniju Zadar, dežurnome djelatniku na broj: 099 2111 245.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.