Hrvatski radio

Radio Zadar

GO HDZ-a : U opticaju je lažna stranica

27.02.2017.

19:05

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Sve političke dionike pozivamo na korektno političko nadmetanje i na osudu ovakvih postupaka koji su kazneno djelo. Ovakvo postupanje ne doprinosi ni korisnoj političkoj utakmici ni dobrobiti bilo kojega građanina Grada Zadra" - navodi se u priopćenju koje potpisuje predsjednik GO HDZ-a Joso Nekić.

Priopćenje objavljujemo u cijelosti:

Poštovani sugrađani, poštovani predstavnici zadarskih medija,

izvješćujemo Vas kako je posljednjih mjeseci u opticaju lažna stranica GO HDZ Grad Zadar koja se neovlašteno koristi imenom i znakom HDZ-a, te učestalim lažnim objavama obmanjuje javnost i korisnike Facebooka. Isto se dogodilo i danas, kada je objavljena lažna vijest po kojoj HDZ Grada Zadra poziva sugrađane na Višnjik povodom utakmice između KK Zadra i KK Cibone u srijedu u 18:00h. Radi se o podmuklom i vrlo prljavom političkom podmetanju koje najoštrije osuđujemo.  

Navedenu lažnu stranicu smo prijavili Facebook administratorima, te nadležnom državnom odvjetništvu radi počinjenja kaznenog djela računalnog krivotvorenja (Članak 270. stavak 1. KZ-a, NN 56/15).

Sve političke dionike pozivamo na korektno političko nadmetanje i na osudu ovakvih postupaka koji su kazneno djelo. Ovakvo postupanje ne doprinosi ni korisnoj političkoj utakmici niti dobrobiti bilo kojega građanina Grada Zadra.

Očekujemo i vjerujemo u promptnu reakciju nadležnih institucija kao i u drugim slučajevima do sada. 

Za informaciju novinarima i ukupnoj javnosti službena Facebook stranica zadarskog HDZ-a je pod nazivom: HDZ Zadar.

 

                                                                                  S osobitim poštovanjem,

                                                                                  Joso Nekić, predsjednik GO HDZ-a

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.