Hrvatski radio

Radio Zadar

Godišnjica osnivanja HSLS-a u gradu Zadru i Zadarskoj županiji

24.05.2016.

13:09

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svečanom večerom najužeg tijela stranke Županijske i Gradske organizacije HSLS-a obilježen je u nedjelju 26. rođendan HSLS-a, prve demokratske stranke osnovane u modernoj Hrvatskoj. HSLS u Gradu Zadru osnovan je prije 26 godina 22.05.1990. godine u prostorijama Filozofskog fakulteta.

Uz pozdravni govor Predsjednika Ž.V. Marka Klanca dipl.ing. i Predsjednice G.O. Zadar Marine Marić struč.spec.jav.uprave, sjećanje na Vladu Gotovca osvježila je recitiranjem tekstova i poezije Vlade Gotovca Nikolina Mojić.

I danas možemo s ponosom istaknuti da smo prva demokratska stranka osnovana 1989.god.u Republici Hrvatskoj. HSLS polazi od načela da je slobodna samo ona zajednica u kojoj je slobodan i socijalno siguran svaki pojedinac, a sloboda djelovanja ograničena je samo jednakom slobodom drugih.

Teško mi je nabrojiti sva imena  koja sam imao sreću upoznati u mojoj i vašoj stranci, pošto ih je mnogo koji su dali svoj doprinos u jačanju  demokratskih promjena u Republici Hrvatskoj. To su velika imena HSLS-a Vlado Gotovac i Dražen Budiša. Imao sam sreću da ih upoznam i da budem dio njihovog tima i ekipe.

Za mene kao liberala to su dvije osobe koje nikad nisu mijenjali svoja politička uvjerenja.

Vlado Gotovac je po mom dubokom uvjerenju čovjek velike moralne snage,racionalni borac i jedan od najvećih hrvatskih intelektualaca. - istaknuo je između ostaloga u svom govoru jedan od osnivača HSLS-a Zadar  Krsto Baljak,  dipl.oec.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

18 h

Nadin 2022

Kušanje vina