Hrvatski radio

Radio Zadar

Goran Aleksić podnio kaznene prijave protiv banaka

04.10.2019.

16:07

Autor: HRT

Goran Aleksić podnio kaznene prijave protiv banaka

Goran Aleksić podnio kaznene prijave protiv banaka

Foto: - / -

Saborski zastupnik SNAGE Goran Aleksić podnio je kaznene prijave protiv sedam banaka zbog, kako kaže, udruženog zločinačkog pothvata protiv građana Hrvatske .

Riječ je o bankama za koje je Vrhovni sud prije mjesec dana utvrdio da su ugovarale nepoštene odredbe s valutnom klauzulom u švicarskim francima te nepoštene kamatne stope.

Banke su svojim ponašanjem oštetile na stotine tisuća hrvatskih građana i to ne samo iz CHF kredita, nego iz euro i kunskih kredita gdje potrošači koji su ugovarali takve kredite još uvijek nisu osvijestili da su ih banke opljačkale, ali su ujedno oštetile i Republiku Hrvatsku, jer je zadnjih 15 godina zbog toga bio smanjen BDP za 15 do 25 milijardi kuna, što bi potrošači potrošili, a isto tako je umanjen i proračun Republike Hrvatske jer bi se iz te potrošnje plaćao PDV, koji bi iznosio 3-4 milijarde kuna. Ja očekujem od Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, da hitno obavi svoje izvide, i da pokrene kazneni postupak protiv banaka koje sam prijavio. - izjavio je Goran Aleksić

izjava Gorana Aleksića

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.