Hrvatski radio

Radio Zadar

Goran Štrok želi u Lici graditi elitno turističko naselje

02.05.2018.

14:22

Autor: Vladimir Šetka

Goran Štrok želi u Lici graditi elitno turističko naselje

Goran Štrok želi u Lici graditi elitno turističko naselje

Foto: - / -

U Općini Lovinac, koja svoj razvoj osim na poljoprivredi nastoji temeljiti na turizmu, uskoro bi trebala početi gradnja elitnoga turističkoga naselja. Investitor je poznati hrvatski hotelijer Goran Štrok, a ulaganje je vrijedno između 10 i 12 milijuna eura.

Goran Štrok svoj je projekt Općini Lovinac i Ličko senjskoj županiji predstavio potkraj prošle i početkom ove godine. Kako su izvijestili lokalni mediji elitno turističko naselje trebalo bi biti smješteno uz umjetno jezero u okolici Lovinca, a čitav projekt temelji se na zaštiti prirode i korištenju prirodnih materijala. U naselju bi se moglo odmarati do 200 gostiju visoke platežne moći. 

Osim toga u novom bi turističkom biseru posao trebalo naći najmanje šezdeset radnika, dok bi svoje proizvode trebali plasirati vlasnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Zato je projekt otpočetka imao potporu Ličko-senjske županije. Gospodin Štrok je nedavno bio kod mene i predstavio taj projekt i sve županijske službe i administracija Općine Lovinac stavile su se na raspolaganje, jer 10 ili 12 milijuna eura, koliko je ulaganje, znači uitinu puno, ističe župan Darko Milinović.

Projekt se uklapa u razvojne planove Općine Lovinac, a prednost toga prostora je blizina autoceste, mora, te nacionalnih i parkova prirode. Autoput umnogome doprinosi i to je vjerojatno jedan od kotačića odluke gospodina Štroka da investira u Ličko-senjsku županiju. Ali, ne zaboravite i blizinu mora kao i zadarske zračne luke, koja je tridesetak minuta od Ličko-senjske županije i samoga Lovinca, kaže župan Milinović.

Mjerodavni za projekt izgradnje turističkoga naselja u Lovincu za sada ne žele izlaziti u javnost s više pojedinosti. O tome će, kažu, čim se ispune neki administrativni preduvjeti za početak realizacije projekta.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.