Hrvatski radio

Radio Zadar

Goran Višnjić letio s “Krilima Oluje”

28.06.2019.

19:09

Autor: Radio Zadar

FOTO: MORH/T.Brandt

FOTO: MORH/T.Brandt

Foto: - / -

U društvu sam hrabrih i odvažnih pilota “Krila Oluje”. Pozivam sve mlade ljude koji žele letjeti da prihvate izazov i postanu vojni piloti ili pilotkinje - dođite u Zemunik i učite od najboljih, poručio je hrvatski i holivudski glumac, Goran Višnjić.

Akrobatska skupina Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Krila Oluje” danas je izvela trenažni let iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku do Šibenika i natrag, a na letu im se priključio poznati hrvatski i holivudski glumac Goran Višnjić.

Let je predstavljao i svojevrsnu pripremu te najavu sutrašnjeg programa kojeg će “Krila Oluje” izvesti u subotu, 29. lipnja iznad Šibenika povodom zatvaranja 59. Međunarodnog dječjeg festivala.

Uoči leta, Goran Višnjić upoznat je i proveden kroz sve nužne procedure (brifing, liječnički pregled) te je opremljen istom letačkom opremom  kakvu imaju i pripadnici akrobatske skupine HRZ-a (anti-g odijelo, kaciga, maska za kisik, oznake i ostalo).

Iznijevši dojmove nakon leta, Višnjić je zahvalio HRZ-u i Hrvatskoj vojsci na jedinstvenom iskustvu te istaknuo kako osjeća veliko poštovanje prema pilotima „Krila Oluje”. Ovo je apsolutno bio moj dječački san, pa tko ne bi želio doživjeti ovako nešto? Svjestan sam koliko je to što sam prošao rijetko, skoro pa nemoguće za nekoga tko nije pilot. Najljepše mi je bilo kad smo nadlijetali moj rodni Šibenik. Da, neobično je letjeti tako blizu drugog aviona, ali imao sam povjerenje u avion, pilote, zrakoplovne tehničare i Hrvatsku vojsku, rekao je Višnjić.

Voditelj „Krila Oluje” satnik Darko Belančić rekao je da su uvjeti za let bili izvrsni i da je skupina uspjela odraditi sve planirane trenažne aktivnosti, te zahvalio Goranu Višnjiću na želji i volji da pomaže u promidžbi pilotskog poziva. Bojnik Zvonimir Mravunac pilotirao je avionom u kojem je bio Višnjić.

 

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.