Hrvatski radio

Radio Zadar

Požar u Parku prirode Telašćica pod nadzorom gasitelja

14.08.2022.

17:59

Autor: V.Š./HRT Radio Zadar

arhivska fotografija

arhivska fotografija

Foto: Slušatelj / Radio Zadar

Županijski vatrogasni centar u Zadru u 15 sati primio je dojavu o požaru u Parku prirode Telašćica na Dugom otoku. 

NOVO: 


Lokaliziran je požar koji je oko 15 sati buknuo u Parku prirode Telašćica na Dugom otoku. - Zračne snage su se povukle s intervencije, a na terenu su ostali vatrogasci DVD-a Sali i Državne intervencijske postrojbe iz Božave, koji dogašavaju rubove požarišta, rekao nam je županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić.


RANIJE:

- Na terenu su pripadnici DVD-a Sali, te Državna intervencijska vatrogasna postrojba iz Božave, kao i jedan kanader i jedan zračni traktor. Očekujemo da će požar uskoro biti pod nadzorom, a onda vatrogascima predstoji jako težak posao zato što je to veliko brdo, teško pristupačan teren i onda će morati sanirati rubove požarišta, rekao nam je županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić


Dodao je kako je već 15. dan aktivan požar na Velebitu, između Tulovih greda i Lovinca. - Sinoć ga je kiša dosta "prigušila", ima na jednom mjestu još izdimljavanja i situacija je puno bolja, rekao je Rudić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.