Hrvatski radio

Radio Zadar

Gorjela županija

17.02.2015.

20:07

Autor: A.Kolanović/B.Kolega

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Preko dvadeset požara gasili su danas zadarski vatrogasci. I večeras ekipe su na terenu. Županijski vatrogasni zapovjednik Željko Šoša pozvao je građane da paze pri paljenju trave, ali i policiju da pronađe neodgovorne počinitelje.

Svi vatrogasci Zadarske županije su praktično  na terenu. Od Javne vatrogasne postrojbe Grada Zadra. Danas je sudjelovala i Javna vatrogasna postrojba Benkovac, Biograd, dobrovoljna vatrogasna društva iz Škabrnje, Ražanca, Vrsi, Privlake, Sukošana… Dakle svi su na terenu i radi se kaže vatrogasni zapovjednik Šoša. 

 

Požar je buknuo i uz samu benzinsku postaju u Zatonu. Zadarski vatrogasci su ga na sreću, brzo stavili pod kontrolu i ugasili. Gorjela je suha trava i nisko raslinje, koje je nošeno jakom burom, priprijetilo i Europetrolovoj benzinskoj postaji.

 
 

 

Željko Šoša zamolio je građane da po ovako burnom vremenu ne pale biljni otpad i suhu travu to dovodi do velikog broja požara, a time i velikih materijalnih šteta.

Najveća je šteta što su ljudi na terenu, što se vozila uništavaju, što se plaćaju ljudima prekovremeni rad. Dobrovoljna vatrogasna društva koja nemaju zaposlenika, dolaze dobrovoljci kojima se treba platiti. Pozivam s ovog mjesta i policijske snage i ostale u državi i našoj županiji  da se poduzme sve kako bi se otkrili počinitelji odnosno kako ne bi bilo većeg broja požara. - kaže Šoša.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.