Hrvatski radio

Radio Zadar

Gospić: Dragovoljno predao eksplozivna sredstva

16.09.2022.

11:31

Autor: PU ličko - senjska

Dragovoljno predao minsko-eksplozivna sredstva

Dragovoljno predao minsko-eksplozivna sredstva

Foto: Foto: PU ličko-senjska / /

Jučer je građanin s područja Gospića dragovoljno predao 1 kasetnu bombicu tzv. „zvončić“, 0,5 kilograma privrednog eksploziva i 3 metra sporogorućeg štapina, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja - manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.