Hrvatski radio

Radio Zadar

Gospić: Vatrogasci unatoč vjetru spasili krov Kina Korzo

04.02.2023.

19:31

Autor: HRT Radio Zadar/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Emica Elvedji / Pixsell

Javna vatrogasna postrojba Gospić je tijekom nevremena intervenirala na krovu Kina Korzo i spriječila veću štetu i moguću nesreću, doznaje Hina u Vatrogasnom zapovjedništvu Ličko-senjske županije, a uspješnost intervencije su omogućile i komunalne tvrtke i policija.

Zapovjednik JVP Marko Popović rekao je Hini kako su građani u zgradi nasuprot Kina vidjeli u 14.45 sati da je od vjetra načet dio krova, te su unatoč vjetru krenuli u akciju da bi “pravovremenim učvršćivanjem dijela krova spriječili njegovo cijelo odizanje, u čemu su i uspjeli”.


Kada je uočeno da je bura digla dio krova, te da bi mogla dići cijeli krov, vatrogasci su u suradnji s komunalnim tvrtkama, uz pomoć košare za rad na visini, pričvrstili načeto mjesto i spriječili da novi naleti vjetra dignu krov i bude još i puno veća opasnost za građane i imovinu.


Zbog sigurnosti prolaznika skinut je i snjegobran, koji je vjetar također odigao, pa je visio. To je sanirano samo privremeno, rekao je Popović, ali tako je sigurnije za prolaznike, tim prije što je vjetar nastavio puhati i nakon radova.


Intervencija je trajala do skoro 17 sati te je u središtu Gospića policija održavala posebnu regulaciju prometa, da bi se radovi izvodili što je moguće mirnije i sigurnije, pogotovo zbog nevremena koje ih je pratilo cijelo vrijeme, oko tri sata.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.