Hrvatski radio

Radio Zadar

Gotovina: Ja sam oduvijek bio slobodan !

16.11.2013.

12:49

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U prisustvu generala Ante Gotovine i njegove obitelji danas je, na godišnjicu oslobađajuće presude Haškoga tribunala u Zadru otvorena izložba pod nazivom -Sloboda. Sretan sam što sam tu, ja sam oduvijek bio slobodan - odgovorio je general Gotovina na upit novinarima. Inače generalu su prilikom otvorenja uručeni i prigodni darovi, a on nije držao nikakve govore.

Izložba fotografija zadarskih autora nastala je u vrijeme svečanog dočeka generala u Zadru i Pakoštanima. Uz to održavaju se i projekcije filmova nastalih u to vrijeme.

Organizatori su grad Zadar, Zadarska županija i Narodni muzej. 

 

Prije godinu dana, gledajući izravni prijenos oslobađajuće presude na Narodnom trgu, posebno emotivno presudu su doživjeli suborci generala Gotovine, ratni zapovjednici Danijel Kotlar i Danijel Telesmanić. Evo što kažu danas:

"To je jedan od naradosnijih trenutaka u mom životu, gdje sam ja kao zapovjednik imao jednu dozu odgovornosti za to što je general praktički branio u optužnici, koja ne daj bože da je bila potvrđena svi bi mi nosili jedan dio tereta u sebi." - rekao je D.Kotlar.

"U životu sam plakao dva puta, onda kad su ga osudili i onda kad su ga oslobodili, danas je s nama i čuli ste ga kad je prije govorio rat je iz nas, treba se okrenuti budućnosti i raditi, svaka mu čast." - rekao je D. Telesmanić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.