Hrvatski radio

Radio Zadar

Gotovo milijun kuna za zapošljavanje u ruralnom dijelu županije

10.07.2018.

17:29

Autor: HRT radio zadar

foto: Eko Zadar

foto: Eko Zadar

Foto: - / -

Toliko će se novca iz Europskog socijalnog fonda izdvojiti u okviru projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području. Projekt je danas predstavljen u Gradskoj knjižnici Benkovac .

Dugotrajno nezaposlene osobe na području dva grada i šest općina u Zadarskoj županiji imat će priliku tijekom sljedeće dvije godine steći nova znanja i vještine koja bi im trebale osigurati zaposlenje, ali i pridonijeti razvoju njihovog kraja. Intencija je to projekta AlterNET  – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području kojeg su danas u Gradskoj knjižnici Benkovac predstavili udruga „Eko-Zadar“ i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA.

Riječ je o projektu započetom 13. svibnja ove godine, čija će  provedba trajati do 13. svibnja 2020., a koji se provodi na području gradova Benkovca i Obrovca, te općina Gračac, Novigrad, Pakoštane, Polača, Stankovci i Sv. Filip i Jakov.  Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u ukupnom iznosu financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

       Ciljana skupina projekta su dugotrajno nezaposlene osobe, te učenici osnovnih i srednjih škola na području navedenih gradova i općina. Dugotrajno nezaposlene osobe na projektnom području imat će, naime,  priliku osposobiti se za obavljanje poslova knjigovođe-računovođe za obiteljska poljoprivredna gospodarstva, naučiti će izraditi poslovni plan potreban kod prijave na natječaje za mjere iz Programa ruralnog razvoja, naučiti će kako se prijaviti na natječaje za navedene mjere, te će steći osnovna znanja potrebna za osmišljavanje i prijavu projekata financiranih sredstvima EU-a i projekta iz područja ruralnog razvoja, rekla je voditeljica projekta Nives Rogoznica iz udruge „Eko-Zadar“.

Također je kazala kako su aktivnosti projekta AlterNET usmjerene ne samo osposobljavanju dugotrajno nezaposlenih za zanimanja potrebna na ruralnom području, već uključuju i aktivnosti kojima ih se motivira za samozapošljavanje.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.