Hrvatski radio

Radio Zadar

Gračacu nužna nova radna mjesta

23.04.2018.

13:26

Autor: sd

foto:S.Dražić

foto:S.Dražić

Foto: - / -

Gračac je Dan općine i blagdan svetog Jurja proslavio u novoobnovljenoj multimedijalnoj dvorani „Napredak" čije je uređenje s 580 tisuća kuna pomoglo Ministarstvo kulture. Najveća, ali i najsiromašnija općina u Zadarskoj županiji svoj razvoj vidi u poljoprivredi i turizmu.

Požari, suša, snijeg i ledena kiša - vremenske nepogode otežale su realizaciju planiranih projekata u općini Gračac u protekloj godini ali optimizma načelnici općine Nataši Turbić ne nedostaje. Budućnost razvoja Gračaca je u spoju eko poljoprivrede i turizma zahvaljujući  i projektu vrijednom 62 milijuna kuna koje će biti uložene u Cerovačke pećine. 
   A što kažu mještani Gračaca. Manjak radnih mjesta glavni je razlog nezadovoljstva stanovnika koje navode i kao razlog iseljavanja mladih obitelji iz ovog ličkog dijela Zadarske županije.
Slično je s mještanima u susjednim selima koji se bave poljoprivredom ali im je problem plasiranja proizvoda na tržište u čemu očekuju pomoć lokalne zajednice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.