Hrvatski radio

Radio Zadar

Grad će sufinancirati Centar Biljane sa 9 milijuna kuna

07.09.2018.

08:43

Autor: Božidar Kolega

Grad će sufinancirati Centar Biljane sa 9 milijuna kuna

Grad će sufinancirati Centar Biljane sa 9 milijuna kuna

Foto: - / -

Gradsko vijeće usvojilo je i odluku o dodatnom sufinanciranju Centra za gospodarenje otpadom Biljane donje. Kao što je poznato centar sufinanciraju gradovi i općine, a budući da je iznos ponuda za izgradnju veći od predviđenog za čak 160 milijuna kuna potrebno je osigurati dodatni novac.

Za grad Zadar to znači dodatnih gotovo 9 milijuna kuna. Direktor tvrtke Eko, Dino PerovićZbog čega je cijena radova bila 295 milijuna kuna? Ona je procijenjena prije pet godina u trenutku građevinske krize. Mi tu cijenu nismo mogli povećati niti nište s njom napraviti, takav je bio ugovor sa EU, ta cijena je morala biti takva kakva je. U međuvremenu su porasle cijene građevinskih radova.

Gradonačelnik Branko Dukić: Cijene rada kao što znate i vidite svugdje rastu. Ovdje se dogodilo da se radi o milijunskim iznosima gdje za razliku uskače država. Dakle bez obzira koliko to koštalo, udio lokalne zajednice je 10 posto. Da bi se mogao izvođač izabrati, sredstva moraju biti osigurana za najveću ponudu što ne znači da će biti izabrana najveća ponuda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.