Hrvatski radio

Radio Zadar

Grad ispoštovao sve ugovorene rokove i obveze u obnovi Kneževe palače

01.10.2016.

08:15

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Do kraja rujna gotovi su svi značajniji radovi na Palači te su ispoštovani svi rokovi za radove definirani ugovorom. Završetak uređenja ovog značajnog kulturno-povijesnog objekta te njegovo stavljanje u funkciju očekuje se do kraja godine.

Gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta, sa suradnicima, zamjenikom Zvonimirom Vrančićem i pročelnicima, Grozdanom PerićŠimom ErlićemDarkom Kasapom i zamjenikom Matkom Segarićem te uz pratnju predstavnika izvođača, zajednica ponuditelja Krekić Avangard Zadar, Inero Split i VGP Ljubljana, i nadzora radova, Invest inženjering d.o.o. kao i predstavnika Konzervatorskog odjela u Zadru, obišao je gradilište Kneževe palače. 

   Kao što je bilo i najavljeno,  do 30. rujna, gotovi su svi značajniji radovi na Palači te su ispoštovani svi rokovi za radove definirani ugovorom. Preostalo je još uređenje detalja, čišćenje, otklanjanje nedostataka, unutarnje uređenje i testiranje odnosno stavljanje objekta u funkciju. Gradonačelnik je informiran da će kroz narednih mjesec dana biti dostavljena oprema za prostorije Kneževe palače nakon čega objekt ide na tehnički pregled i uporabnu dozvolu. Također, EU sredstva, uz sufinanciranje grada, utrošena su i opravdana sukladno svim definiranim parametrima i obavezama iz Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za Kneževu palaču.

Završetak uređenja ovog značajnog kulturno-povijesnog objekta te njegovo stavljanje u funkciju očekuje se do kraja godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.