Hrvatski radio

Radio Zadar

Grad je tijekom turističke sezone bio prljav!

30.09.2019.

16:06

Autor: Filip Matijević

Radio Zadar

Radio Zadar

Foto: - / -

Nezadovoljstvo čistoćom gradskih ulica i nedostatak komunikacije s Turističkom zajednicom grada Zadra glavne su zamjerke djelatnika turističkih agencija koji su se u Županijskoj komori Zadar okupili na svojoj 14. sjednici.

Predstavnici turističkih agencija informirani su o promjenama u inspekcijskom nadzoru te im je predstavljeno djelovanje Turističke zajednice Ravni kotari, ali kao veliki problem istaknuli su činjenicu da ih gradska turistička zajednica ne obavještava o manifestacijama i programima, a prenijeli su i veliku zamjerku koju su im uputili turisti: Zadar je u srcu turističke sezone bio prljav!

Tomislav Fain, predsjednik Strukovne sekcije turističkih agencija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Zadar, istaknuo je kako će od TZ grada Zadra tražiti da im na tjednoj razini šalju obavijesti o novostima, dok će gradskom Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša uputiti sugestiju turista o neurednim javnim površinama u gradu. Taj problem konkretizirala je Iva Bencun iz agencije Feral-tours:

Dojam je da je ove godine dosta vladao nered, bilo je nečistoća, bilo je neuredno i prljavo. Žalili su se i gosti... A drugi problem su ventilacijski odvodi restorana koji su očito u puno slučaja nepravilno izvedeni jer smrdi na puno lokacija kada se prolazi kroz grad.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.