Hrvatski radio

Radio Zadar

Grad kreće u obračun s uzurpacijom javnih površina

12.03.2020.

11:58

Autor: Filip Matijević

Photo: Filip Brala/PIXSELL

Photo: Filip Brala/PIXSELL

Foto: - / -

Ako je vjerovati najavama s današnjeg kolegija gradonačelnika, Grad Zadar kreće u veliki obračun s ilegalnim korištenjem javnih površina. Trebalo bi tako odzvoniti ugostiteljima koji neovlašteno šire štekate, reklame, tende i na ostale način krše propisane zakone.

Pročelnik za gospodarenje gradskom imovinom Tomislav Korona najavio je osnivanje radnog tijela koje će nadzirati svaku komercijalizaciju javne površine, a izradit će se i digitalna mapa javnih površina koja će također olakšati nadzor. Nadzor će pojačati i komunalni redari, najavljuje pročelnik za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Robertino Dujela:

Garantirat ćemo provođenje reda u dijelu nadzora javne površine i napravit ćemo iskorak. Komunalni redari će od predstojeće sezone umjesto do 22 sata biti na lokacijama na javnim površinama do 24 sata. Za razliku od prošlih sezona, nećemo posezati za sezonskim komunalnim redarima već ćemo izazovu nadzora javnih površina odgovoriti s postojećim resursima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.