Hrvatski radio

Radio Zadar

Grad nastavlja pomagati zadarskim obrtnicima

02.09.2020.

14:58

Autor: Božidar Kolega

Grad nastavlja pomagati zadarskim obrtnicima

Grad nastavlja pomagati zadarskim obrtnicima

Foto: - / -

S turističkim brojevima možemo biti zadovoljni, posebno ako se prisjetimo straha s kojim smo ušli u ovu turističku sezonu. No, unatoč tome za zadarske obrtnike stvari su daleko od ružičastih. Jesen bi, pribojavaju se obrtnici, mogla donijeti zatvaranje brojnih obrta i otpuštanje radnika.

Turistička sezona bila je na kraju dobra, no nažalost vrlo kratka. Jesen sada donosi ponovan strah od zatvaranja vrata brojnih obrtnika.

 

Stipe Knezević

Kaže predsjednik Obrtničke komore Zadarske županije Stipe Knežević. Od državnih i lokalnih vlasti traže stoga nastavak pomoći. Sa zadarskim gradonačelnikom sastali su se već nekoliko puta, a posljednji sastanak održan je danas. Grad će nastaviti pomagati kroz oslobađanje najma gradskih prostora i javnih površina, kaže Knežević:

 

Stipe Knežević o potporama

Svaka pomoć je dobrodošla, smatra Stipe Knežević, a nada se i kako će epidemiološka situacija dozvoliti da zadarski obrtnici i poduzetnici mogu raditi što je moguće normalnije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.