Hrvatski radio

Radio Zadar

Grad pita : Koliko je u Zadru potreban dvosmjenski rad dječjih vrtića ?

01.03.2018.

13:58

Autor: Filip Buzov

Grad pita : Koliko je u Zadru potreban dvosmjenski rad dječjih vrtića ?

Grad pita : Koliko je u Zadru potreban dvosmjenski rad dječjih vrtića ?

Foto: - / -

Povod je skori natječaj za zapošljavanje "teta" kao i ostalog pratećeg osoblja potrebnog za dvosmjenski rad vrtića, što će se financirati sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u vrijednosti 300 milijuna kuna.

U vezi s tim - u gradu Zadru prošli tjedan održan je i sastanak s voditeljima vrtića Sunce i Radost - otkriva nam ravnateljica Sunca, Ana Dunatov:

Ono što smo s gradom dogovorili, to je da provodemo anketu među korisnicima i u široj javnosti grada, gdje će se roditelji kroz idući tjedan očitovati vezano za svoje potrebe, sukladno rezultatima složit će se i prijava. 

Od pročelnika za školstvo, Jose Nekića doznajemo kako su slične ankete već provedene i pokazalo se interes roditelja nije bio velik. Iako zvuči kao svojevrsno iznenađenje, evo i objašnjenja: Zbog toga što privatni "vrtić Maslačak" već provodi taj program, a znate da taj vrtić, kao i mnoge druge sufinanciramo.

O potrebi uvođenja dvosmjenskog rada u Zadru više će se tako znati nakon provedene ankete. Postoji mogućnost kako će se u različitim objektima javiti manji broj djece, pa ćemo se po tome morati usmjeriti - kazala nam je ravnateljica A.Dunatov. 

Kako doznajemo iz grada se spremaju za još jedan natječaj Ministarstva, a ovoga puta novac se dodjeljuje za projekte usmjerene na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima, za što je ukupno planirano 67,5 milijuna kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.