Hrvatski radio

Radio Zadar

Grad u veljači odlučuje o budućnosti kluba sa Stanova. Bokanović želi ulagače i izrađuje sedmogodišnju strategiju

18.01.2022.

12:31

Autor: Filip Matijević

Iva Bokanović, predsjednica HNK Zadar

Iva Bokanović, predsjednica HNK Zadar

Foto: -/- / Radio Zadar

U veljači će Grad Zadar odlučivati o budućnosti nogometnog trećeligaša sa Stanova. Hrvatski nogometni klub Zadar mogao bi se preoblikovati u dioničko društvo uz sudjelovanje strateškog partnera, dok bi Grad imao udio od 25 posto plus jednu dionicu. 

Najavila je to Iva Bokanović, koja ulogu predsjednice kluba obavlja volonterski, na današnjem predstavljanju javnosti. Istaknula je i da se razgovara s mogućim ulagačima.


Kroz mjesec dana napravit će analizu postojećeg stanja u klubu. Što se tiče financija, ustvrdila je da nema nikakvih dugovanja, a do kraja godine izradit će i strategiju razvoja kluba za sljedećih sedam godina na poslovnom, sportskom i infrastrukturnom planu.


Radi se i na kadrovskoj analizi, stručni stožer ima podršku, dok će bivši predsjednik Damir Knežević predsjednici Bokanović pomoći u prijelaznom razdoblju. Neće ga biti u upravljačkoj strukturi, kazala je.

Ulazak u ovaj treći jedinstveni rang je neki minimum koji bismo trebali ostvariti ove godine. Ali, naglasak stavljam na izgradnju sustava i dugoročnih ciljeva.

Iva Bokanović, predsjednica kluba sa Stanova

A dugoročni cilj je, zaključila je Bokanović, povratak kluba na staze stare slave.


Sve ispod prvoligaškog nogometa na Stanovima bio bi neuspjeh svake upravljačke strukture HNK Zadra.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.