Hrvatski radio

Radio Zadar

Grad: vratit ćemo Kabinet za ranu intervenciju

13.09.2019.

13:02

Autor: Radio Zadar

Grad: vratit ćemo Kabinet za ranu intervenciju

Grad: vratit ćemo Kabinet za ranu intervenciju

Foto: - / -

Grad Zadar nije zatvorio Kabinet za ranu intervenciju kako se u javnosti govori i činimo sve da ga što prije otvorimo. Za roditelje važna vijest kako će im troškovi za stručnu pomoć biti pokriveni - najavio je danas zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

I grad i županija imaju ove godine osigurana sredstva za financiranje kabineta. Vodeći računa o prijekoj potrebi djece i njihovih roditelja za ranom intervencijom preuzeli smo i u ovom trenutku na sebe obavezu, neovisno o sustavima, institucijama i ostalim neodređenostima, rekao je zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

Sve aktivnosti oko rješavanja ovog problema, do otvaranja Centra Mocire, predstavio je nadležni pročelnik Mario PešutOno što smo zaključili - dakle treba žurno raspisati natječaj za prijem novih djelatnika u kabinet rane intervencije. S kolegom Koronom smo pokrenuli već neke korake da se iskoristi prostor na Ravnicama, prostor bivšeg centra za liječenje ovisnosti, koji je trenutačno prazan. Ono što je važno da bi sanirali trenutačnu štetu i opravdan revolt roditelja, mi ćemo svim onim roditeljima koji moraju ići kod privatnika i plaćati usluge, refundirati troškove.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.